Hoe kun je het verschil zien tussen pcos en zwangerschap?

Vruchtbaar venster · Zwangerschapstest thuis · Valse positieven · Valse negatieven. Het belangrijkste verschil tussen PCOS en zwangerschapssymptomen is hun hormoonsecretie. PCOS is een aandoening waarbij het meer hoeveelheden van een mannelijk hormoon androgeen afscheidt. Maar zwangerschap is een andere aandoening dan PCOS.

Zwangere vrouwen hebben verschillende symptomen en hebben een kind in hun baarmoeder. Bij PCOS ondervinden ze moeilijkheden bij het dragen van het kind en kunnen ze in ernstige gevallen tot onvruchtbaarheid leiden. Niet alle vrouwen, vooral moeders die voor het eerst komen, kunnen zien of ze zwanger zijn in de eerste weken van de zwangerschap. Maar er zijn tekenen en symptomen waar u op moet letten die een aanwijzing kunnen geven dat een vrouw zwanger is.

Gelukkig, met veranderingen in levensstijl of onvruchtbaarheidsbehandeling, wordt de meerderheid van de vrouwen met PCOS zwanger. Er zijn verschillende factoren die de vruchtbaarheid van een vrouw kunnen beïnvloeden. Behandelingen zijn beschikbaar voor veel van de oorzaken van onvruchtbaarheid bij vrouwen en kunstmatige voortplantingstechnologie zoals IVF kan sommige vrouwen helpen zwanger te worden. Vruchtbaarheid is je natuurlijke vermogen om een kind te krijgen.

Onvruchtbaarheid is wanneer een paar een jaar lang regelmatig onbeschermde geslachtsgemeenschap heeft gehad, maar niet zwanger is geworden. Om een vrouw zwanger te laten worden, moet het sperma van een man het ei van een vrouw ontmoeten. Het bevruchte ei implanteert vervolgens in het slijmvlies van de baarmoeder van de vrouw en begint uit te groeien tot een baby. In het gezonde gewichtsbereik zijn vermindert het risico op onvruchtbaarheid en vergroot de kans om spontaan en met kunstmatige voortplantingstechnologie (ART) zwanger te worden.

Je baarmoederhalsslijm zal in verschillende stadia van je cyclus anders zijn. Als u zich vertrouwd maakt met deze veranderingen, kunt u bepalen wanneer en of u ovuleert. Aan het begin van je cyclus zal het droog zijn, terwijl het tijdens de eisprong nat en plakkerig zal zijn - een beetje zoals eiwitten. Ovulatie (het vrijkomen van een ei uit de eierstok) gebeurt meestal ongeveer één keer per maand.

Mensen met PCOS ovuleren mogelijk minder vaak of voorspelbaar, en kunnen vatbaarder zijn voor miskramen, daarom is PCOS een veelvoorkomende oorzaak van onvruchtbaarheid. Voor mensen die zwanger proberen te worden, kan PCOS het moeilijker maken om seks te timen tot de vruchtbare dagen van hun menstruatiecyclus, wanneer de eisprong plaatsvindt. Het kan ook langer duren om zwanger te worden als de eisprong slechts om de paar maanden plaatsvindt. Vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) lopen een hoger risico op bepaalde problemen of complicaties tijdens de zwangerschap.

Bovendien lopen baby's van moeders met PCOS een hoger risico om tijd door te brengen op de neonatale intensive care of te overlijden voor, tijdens of direct na de geboorte. Complicaties van zwangerschap die vaak worden geassocieerd met PCOS kunnen een reden zijn voor deze risico's. Ook kunnen aandoeningen die PCOS gemeen hebben, zoals metabool syndroom en verhoogde androgenen, de risico's bij zuigelingen verhogen, 1,2.Als u niet probeert zwanger te worden, kunnen artsen bepaalde anticonceptiepillen aanbevelen om te helpen bij de symptomen van PCOS. PCOS kan in verband worden gebracht met een reeks symptomen, waaronder onregelmatige menstruatie en moeilijkheden om zwanger te worden.

Tekenen en symptomen van polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) beginnen meestal rond de puberteit, hoewel sommige vrouwen pas in de late adolescentie of vroege volwassenheid symptomen ontwikkelen. Dus waarom is PCOS een probleem als het gaat om zwanger worden? Over het algemeen is PCOS een hormonale aandoening die van invloed kan zijn op uw vruchtbaarheid. Hoewel de meerderheid van de vrouwen met PCOS zwanger wordt zonder vruchtbaarheidsbehandeling, duurt het vaak langer voordat ze zwanger worden en hebben ze meer kans op behandeling (ovulatie-inductie of IVF) dan vrouwen zonder PCOS. Het risico op deze complicaties kan worden verminderd door pcos-symptomen te controleren en extra voorzichtig te zijn tijdens uw zwangerschap.

Leave Reply

Required fields are marked *