Zijn pcos-symptomen vergelijkbaar met zwangerschap?

Wanneer moet u een zwangerschapstest thuis doen als u PCOS heeft. Met uitzondering van een gemiste menstruatie of ochtendmisselijkheid, lijken de meeste vroege zwangerschapssymptomen frustrerend op regelmatige symptomen van een dreigende periode. De meeste pcos-symptomen tijdens de zwangerschap kunnen met zorgvuldige monitoring worden behandeld. Als u zwangerschapsdiabetes krijgt, kan insuline nodig zijn om uw bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Omdat vrouwen met PCOS geen regelmatige menstruatie hebben, weten ze misschien niet wanneer ze seks moeten timen om zwanger te worden. Ze weten misschien ook niet of een gemiste menstruatie zwangerschap betekent of niet, of wanneer ze een zwangerschapstest moeten doen. Dit kan frustrerend zijn en het moeilijker maken om zwanger te worden. Een vrouw moet een zwangerschapstest doen wanneer ze denkt dat ze zwanger is.

Omdat het tot een week kan duren voordat de hCG-niveaus stijgen, is het het beste om na een gemiste periode ongeveer zeven dagen te wachten om een zwangerschapstest thuis te doen. Doe zeven dagen na je gemiste menstruatie een zwangerschapstest. Controleer nog een week opnieuw als de test negatief is. Wanneer een vrouw PCOS heeft, is het moeilijk om te bepalen of ze zwanger is of niet.

Dat komt omdat vrouwen met PCOS vaak te maken hebben met onregelmatige menstruaties. Dit betekent dat ze vroege, late of gemiste menstruatie kunnen hebben. Zelfs bij vrouwen met PCOS moeten zwangerschapstests worden afgenomen als een vrouw vermoedt dat ze zwanger is. Symptomen van vroege zwangerschap bij vrouwen met PCOS zijn vergelijkbaar met die van vrouwen zonder PCOS.

Vrouwen met PCOS wordt meestal geadviseerd om vóór een gemiste periode geen zwangerschapstests te doen en om zwangerschapstests met een vroeg resultaat te vermijden, omdat bij dat soort tests vaker valse negatieven optreden. Maar PCOS beïnvloedt de zwangerschap hoofdelijk. Het kan in sommige omstandigheden tot onvruchtbaarheid leiden. Zwangerschap draagt een kind in de baarmoeder.

Ze moeten strikte dieetvoeding en regelmatige oefeningen volgen. Het is van vitaal belang om gezond te eten. PCOS-symptomen zijn onregelmatige menstruatie, overtollig androgeen en polycysteuze eierstokken, en zwangerschapssymptomen zijn gevoelige borst, misselijkheid en braken. Het raadplegen van de arts voordat u naar ernstige aandoeningen gaat, zal helpen bij de zwangerschap.

Beiden hebben risico's en regels die moeten worden gevolgd. Polycysteus ovariumsyndroom, of PCOS, is een veel voorkomende hormonale aandoening bij vrouwen. Vrouwen met PCOS kunnen moeite hebben om zwanger te worden en lopen een hoger risico op het ontwikkelen van complicaties tijdens de zwangerschap. Door de symptomen te beheersen, kunnen veel vrouwen met PCOS echter zwanger worden en een gezonde baby krijgen.

Courtney had het grootste deel van haar volwassen leven met polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) geleefd en wist dat het haar kansen om zwanger te worden zou beïnvloeden. Maar dat feit werd pas echt toen ze halverwege de dertig was, toen ze trouwde en een gezin wilde stichten. In dit bewerkte interview deelt Courtney haar reis - en een boodschap voor andere vrouwen die met soortgelijke worstelingen te maken hebben. Door hun PCOS-symptomen te beheersen, krijgen veel vrouwen met PCOS gezonde zwangerschappen en krijgen ze gezonde baby's.

Nu we de klinische feiten hebben, laten we horen van iemand die onlangs door conceptie en bevalling navigeerde, haar PCOS-symptomen beheerde en een gezond babymeisje bezorgde. De mate van ongunstige resultaten voor vrouwen met PCOS en hun kinderen wordt over de hele linie verhoogd; de tarieven lijken echter te verschillen naargelang de kenmerken van PCOS aanwezig. Omdat PCOS kan leiden tot levenslange verhoogde gezondheidsrisico's (zoals diabetes type 2, endometriumkanker, hoge bloeddruk en hartaandoeningen), is het belangrijk voor mensen met het syndroom om relaties op te bouwen met artsen die ervaren en goed thuis zijn in PCOS. Hoewel de meerderheid van de vrouwen met PCOS zwanger wordt zonder vruchtbaarheidsbehandeling, duurt het vaak langer voordat ze zwanger worden en hebben ze meer kans op behandeling (ovulatie-inductie of IVF) dan vrouwen zonder PCOS.

Het risico op deze complicaties kan worden verminderd door PCOS-symptomen te controleren en extra voorzichtig te zijn tijdens uw zwangerschap. PCOS kan in verband worden gebracht met een reeks symptomen, waaronder onregelmatige menstruatie en moeilijkheden om zwanger te worden. Tekenen en symptomen van polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) beginnen meestal rond de puberteit, hoewel sommige vrouwen pas in de late adolescentie of vroege volwassenheid symptomen ontwikkelen. .

Leave Reply

Required fields are marked *