Kun je pcos krijgen zonder symptomen?

Bij PCOS zijn deze zakjes vaak niet in staat om een ei vrij te geven, wat betekent dat de eisprong niet plaatsvindt. Het is moeilijk om precies te weten hoeveel vrouwen PCOS hebben, maar men denkt dat het heel gewoon is en ongeveer 1 op de 10 vrouwen in het VK treft. Meer dan de helft van deze vrouwen heeft geen symptomen. Het is mogelijk om polycysteuze eierstokken te hebben zonder de typische symptomen te hebben die bij het syndroom voorkomen.

Het is ook mogelijk om PCOS te hebben zonder meerdere cysten in de eierstok te hebben. Polycysteuze eierstokken (PCO) worden vaak aangezien voor polycysteus ovariumsyndroom (PCOS). Als je PCO hebt, heb je niet per se PCOS. Een polycystisch patroon kan om een andere reden een incidentele bevinding zijn tijdens een bekkenscan.

Als u polycysteuze eierstokken op de scan heeft, maar regelmatig menstrueert en geen symptomen heeft, dan bent u normaal. Als u gemiste of onregelmatige menstruatie, overmatige haargroei, acne en gewichtstoename heeft, neem dan contact op met uw arts voor een evaluatie. Tussen 5% en 10% van de vrouwen tussen 15 en 44, of gedurende de jaren dat je kinderen kunt krijgen, hebben PCOS, 1 De meeste vrouwen ontdekken dat ze PCOS hebben van in de twintig en dertig, wanneer ze problemen hebben om zwanger te worden en naar hun dokter gaan. Maar PCOS kan op elke leeftijd na de puberteit gebeuren, 2.Niet iedereen met PCOS heeft kleine cysten in hun eierstokken cysten zijn een symptoom van PCOS, in plaats van een oorzaak.

Uw risico op PCOS kan hoger zijn als u obesitas heeft of als u een moeder, zus of tante heeft met PCOS. Een aantal andere aandoeningen die vergelijkbare symptomen van onregelmatige menstruatie of geen menstruatie kunnen veroorzaken, moeten door uw arts worden gecontroleerd en uitgesloten voordat een juiste diagnose van PCOS kan worden bevestigd. Het is belangrijk dat beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zich bewust zijn van het volledige scala aan tekenen van symptomen van PCOS en ervoor zorgen dat passende aandacht wordt besteed aan zowel hun management als hun impact op de geestelijke gezondheid van een individu. Hoewel veel vrouwen met PCOS moeite hebben om af te vallen en een grotere gevoeligheid voor gewichtstoename waarnemen, hebben interventies voor gewichtsbeheersing, zoals dieet- en gedragsveranderingsprogramma's, gevonden dat vrouwen met en zonder PCOS dezelfde hoeveelheid gewicht verliezen.

Leefstijlfactoren zoals voeding (lage GI-glykemische index, verminderde koolhydraten) en lichaamsbeweging hebben een aanzienlijke invloed op PCOS en dit is de sleutel tot het beheersen van symptomen. Mensen met PCOS ovuleren mogelijk minder vaak of voorspelbaar, en kunnen vatbaarder zijn voor miskramen, daarom is PCOS een veelvoorkomende oorzaak van onvruchtbaarheid. PCOS is een syndroom, of een groep symptomen, dus slechts één teken of symptoom is niet voldoende voor een diagnose. Hoewel vrouwen met PCOS meer kans hebben op overgewicht dan vrouwen zonder de aandoening, blijft de relatie tussen PCOS en gewicht onduidelijk.

Wanneer u klaar bent met de menopauze, komen oestrogeen- en testosteronhormonen op natuurlijke wijze naar beneden, en dan kunnen de symptomen van pcos verbeteren. Maar onbehandelde PCOS kan leiden tot een breed scala aan ernstigere gezondheidsproblemen, en de symptomen van de aandoening kunnen aanzienlijk leed veroorzaken. Onderzoekers weten niet of PCOS sommige van deze problemen veroorzaakt, of deze problemen PCOS veroorzaken, of dat er andere aandoeningen zijn die PCOS en andere gezondheidsproblemen veroorzaken.

Leave Reply

Required fields are marked *