Kunnen pcos-symptomen verdwijnen?

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) kan niet worden genezen, maar de symptomen kunnen worden behandeld. Behandelingsopties kunnen variëren omdat iemand met PCOS een reeks symptomen kan ervaren, of gewoon 1.Er is momenteel geen remedie voor PCOS en het verdwijnt niet vanzelf. Zelfs na de menopauze blijven vrouwen met PCOS vaak hoge niveaus van androgenen en insulineresistentie hebben. Dit betekent dat de gezondheidsrisico's in verband met PCOS levenslang zijn.

Echter, de gevolgen op lange termijn van deze risico's (diabetes, gewichtsproblemen en kanker) zijn reden genoeg om medische hulp in te roepen zodra u vermoedt dat er iets mis is. Er is momenteel geen remedie voor polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) en het verdwijnt niet vanzelf. Er is nog geen remedie, maar er zijn veel manieren waarop u pcos-symptomen kunt verminderen of elimineren en u beter kunt voelen. Uw arts kan verschillende geneesmiddelen aanbieden die symptomen kunnen behandelen zoals onregelmatige menstruatie, acne, overtollig haar en verhoogde bloedsuikerspiegel.

Vruchtbaarheidsbehandelingen zijn beschikbaar om vrouwen te helpen zwanger te worden. Door slechts 5% overgewicht te verliezen, kunnen vrouwen regelmatiger ovuleren en andere PCOS-symptomen verminderen. De ideale manier om dit te doen is door middel van voeding en lichaamsbeweging. De hormoonveranderingen veroorzaakt door de menopauze kunnen ervoor zorgen dat uw PCOS verdwijnt, maar niet altijd.

Soms gaat de onbalans van hormonen door in de menopauze, wat betekent dat uw onbalans niet verandert naarmate u ouder wordt. Als uw symptomen u storen of uw kwaliteit van leven beïnvloeden, neem dan contact op met uw zorgverlener zodat zij u kunnen aanbevelen uw symptomen te behandelen. Er is momenteel geen remedie voor PCOS, dus de symptomen en ervaringen zijn vaak levenslang. Er zijn echter behandelingen zoals anticonceptie die pijn verlichten die door PCOS wordt veroorzaakt.

Maar maak je geen zorgen, want met bepaalde aanpassingen in je dieet, en regelmatige lichaamsbeweging en medicatie, kun je PCOS volledig omkeren. Geloof het of niet, je lichaam geeft tekenen af die duidelijk bewijzen dat je met succes bent begonnen aan de reis naar PCOS-omkering. De anticonceptiepil, pleister en ring kunnen de ongecontroleerde groei van het endometrium stoppen door progesteron te leveren, dat ook enkele van de hinderlijke symptomen van PCOS zal behandelen. De meeste symptomen van PCOS worden veroorzaakt door hogere dan normale niveaus van bepaalde hormonen, androgenen genaamd.

Een van de langetermijndoelen van de FI-tak is het vinden van effectievere behandelingen voor de symptomen van PCOS en andere aandoeningen die verband houden met de aandoening. Het onderzoek van het Instituut richt zich op genetische, moleculaire en cellulaire mechanismen die ten grondslag liggen aan PCOS, evenals studies om voorlopers of voorspellers van PCOS bij adolescenten te bepalen. Hoewel er geen remedie is, zullen artsen PCOS vaak behandelen met anticonceptie die meestal de pil, pleister, ring of het spiraaltje voorschrijven met progesteron (dit is minder effectief) om vrouwen te helpen de symptomen te beheersen. Alle anticonceptie zal sommige PCOS-symptomen helpen verlichten, maar combinatieanticonceptie met zowel oestrogeen als progesteron is de meest populaire en door artsen aanbevolen vorm van anticonceptie voor mensen met PCOS.

Omdat PCOS een breed scala aan symptomen heeft, kunnen zorgverleners verschillende behandelingen gebruiken voor deze aandoening en de symptomen ervan. Uw zorgverlener kan PCOS behandelen op basis van uw symptomen en als u plannen heeft om kinderen te krijgen. Omdat de symptomen van PCOS meestal in gezinnen voorkomen, wordt het syndroom waarschijnlijk, althans gedeeltelijk, veroorzaakt door een verandering of mutatie in een of meer genen. Veel vrouwen met PCOS kiezen ervoor om betrokken te zijn bij steungroepen voor polycysteus ovariumsyndroom om steun en kennis te krijgen van andere vrouwen die vergelijkbare symptomen en situaties doormaken.

Uw inspanningen helpen het risico op het ontwikkelen van ernstige gezondheidscomplicaties te verminderen die vrouwen met PCOS veel eerder kunnen treffen dan vrouwen zonder PCOS. Als u echter naar een arts gaat, zullen ze vaak uw medische geschiedenis doornemen om genetische aanleg te citeren en ook te controleren op veelvoorkomende PCOS-symptomen, waaronder verhoogde testosteronniveaus, onregelmatige menstruatie, acne en hoge insulinespiegels. De symptomen kunnen vergelijkbaar lijken met andere gezondheidsproblemen, dus PCOS wordt vaak niet gediagnosticeerd, wat ertoe leidt dat vrouwen de verkeerde behandeling krijgen of helemaal geen behandeling. .

Leave Reply

Required fields are marked *