Kunnen pcos weggaan?

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) kan niet worden genezen, maar de symptomen kunnen worden behandeld. Behandelingsopties kunnen variëren omdat iemand met PCOS een reeks symptomen kan ervaren, of gewoon 1.Er is momenteel geen remedie voor PCOS en het verdwijnt niet vanzelf. Zelfs na de menopauze blijven vrouwen met PCOS vaak hoge niveaus van androgenen en insulineresistentie hebben. Dit betekent dat de gezondheidsrisico's in verband met PCOS levenslang zijn.

Echter, de gevolgen op lange termijn van deze risico's (diabetes, gewichtsproblemen en kanker) zijn reden genoeg om medische hulp in te roepen zodra u vermoedt dat er iets mis is. De hormoonveranderingen veroorzaakt door de menopauze kunnen ervoor zorgen dat uw PCOS verdwijnt, maar niet altijd. Soms gaat de onbalans van hormonen door in de menopauze, wat betekent dat uw onbalans niet verandert naarmate u ouder wordt. Als uw symptomen u storen of uw kwaliteit van leven beïnvloeden, neem dan contact op met uw zorgverlener zodat zij u kunnen aanbevelen uw symptomen te behandelen.

Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een gezondheidsprobleem dat 1 op de 10 vrouwen in de vruchtbare leeftijd treft. Vrouwen met PCOS hebben een hormonale onbalans en stofwisselingsproblemen die hun algehele gezondheid en uiterlijk kunnen beïnvloeden. PCOS is ook een veel voorkomende en behandelbare oorzaak van onvruchtbaarheid. Er is momenteel geen remedie voor polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) en het verdwijnt niet vanzelf.

Maar maak je geen zorgen, want met bepaalde aanpassingen in je dieet, en regelmatige lichaamsbeweging en medicatie, kun je PCOS volledig omkeren. Geloof het of niet, je lichaam geeft tekenen af die duidelijk bewijzen dat je met succes bent begonnen aan de reis naar PCOS-omkering. Er is momenteel geen remedie voor PCOS, dus de symptomen en ervaringen zijn vaak levenslang. Er zijn echter behandelingen zoals anticonceptie die pijn verlichten die door PCOS wordt veroorzaakt.

Behandeling voor PCOS wordt vaak gedaan met medicatie. Dit kan PCOS niet genezen, maar het helpt de symptomen te verminderen en sommige gezondheidsproblemen te voorkomen. Omdat de symptomen van PCOS meestal in gezinnen voorkomen, wordt het syndroom waarschijnlijk, althans gedeeltelijk, veroorzaakt door een verandering of mutatie in een of meer genen. Door slechts 5% overgewicht te verliezen, kunnen vrouwen regelmatiger ovuleren en andere PCOS-symptomen verminderen.

Onderzoekers weten niet of PCOS sommige van deze problemen veroorzaakt, of deze problemen PCOS veroorzaken, of dat er andere aandoeningen zijn die PCOS en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Een van de langetermijndoelen van de FI-tak is het vinden van effectievere behandelingen voor de symptomen van PCOS en andere aandoeningen die verband houden met de aandoening. De meeste symptomen van PCOS worden veroorzaakt door hogere dan normale niveaus van bepaalde hormonen, androgenen genaamd. Hoewel er geen remedie is, zullen artsen PCOS vaak behandelen met anticonceptie die meestal de pil, pleister, ring of het spiraaltje voorschrijven met progesteron (dit is minder effectief) om vrouwen te helpen de symptomen te beheersen.

Veel van de symptomen en hun ernst variëren van vrouw tot vrouw en omdat PCOS een syndroom is (een groep symptomen), is er geen test die de aandoening definitief diagnosticeert. Er is nog geen remedie, maar er zijn veel manieren waarop u pcos-symptomen kunt verminderen of elimineren en u beter kunt voelen. Hoewel mensen met PCOS vaak worstelen met vruchtbaarheid, betekent het hebben van PCOS niet dat je niet zwanger kunt worden; met PCOS verlaten de eieren gewoon niet regelmatig de eierstokken. U hebt mogelijk een grotere kans om PCOS te krijgen als u overgewicht heeft of obesitas heeft, of als andere mensen in uw familie PCOS hebben.

Uw zorgverlener kan PCOS behandelen op basis van uw symptomen en als u plannen heeft om kinderen te krijgen. Alle anticonceptie zal sommige PCOS-symptomen helpen verlichten, maar combinatieanticonceptie met zowel oestrogeen als progesteron is de meest populaire en door artsen aanbevolen vorm van anticonceptie voor mensen met PCOS. Veel vrouwen met PCOS kiezen ervoor om betrokken te zijn bij steungroepen voor polycysteus ovariumsyndroom om steun en kennis te krijgen van andere vrouwen die vergelijkbare symptomen en situaties doormaken. Uw risico op PCOS kan hoger zijn als u obesitas heeft of als u een moeder, zus of tante heeft met PCOS.

Omdat PCOS een breed scala aan symptomen heeft, kunnen zorgverleners verschillende behandelingen gebruiken voor deze aandoening en de symptomen ervan. .

Leave Reply

Required fields are marked *