Wat kan pcos nabootsen?

Grote eierstokken met veel kleine follikels (die op cysten lijken, vandaar de naam polycysteus). PCOS kan moeilijk te diagnosticeren zijn omdat sommige van de symptomen verschillende mogelijke oorzaken hebben. Zware menstruatiebloedingen kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een reeks aandoeningen, zoals baarmoederfibromen, poliepen, bloedingsstoornissen, bepaalde medicijnen of bekkenontstekingsziekte, naast PCOS. Wanneer u klaar bent met de menopauze, komen oestrogeen- en testosteronhormonen op natuurlijke wijze naar beneden, en dan kunnen de symptomen van pcos verbeteren.

Vrouwen met ernstige PCOS hebben een grotere menstruele onregelmatigheid, androgeenovermaat, totaal en buikvet en resistentie tegen insuline; en hebben ook ernstigere risicofactoren voor diabetes en hart- en vaatziekten dan vrouwen met minder ernstige vormen van PCOS. Als je het beu bent om hormonale anticonceptie te gebruiken, een gezin wilt stichten of gewoon je PCOS-symptomen op natuurlijke wijze wilt beheersen, neem dan contact met mij op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gezondheidsplan, of boek een GRATIS gesprek van 15 minuten om erachter te komen hoe ik je kan helpen. U kunt een dermatoloog (huidarts) bezoeken voor acne, haargroei of donker worden van de huid in lichaamsplooien en plooien zoals de achterkant van de nek (acanthosis nigricans), een gynaecoloog (arts die medische aandoeningen behandelt die vrouwen en vrouwelijke voortplantingsorganen treffen) voor onregelmatige maandelijkse perioden, en uw huisarts voor gewichtstoename, niet beseffen dat deze symptomen allemaal deel uitmaken van PCOS. Veel vrouwen zonder PCOS hebben cysten op hun eierstokken en veel vrouwen met PCOS hebben geen cysten.

Wanneer er ofwel te weinig schildklierhormoon (hypothyreoïdie) of te veel (hyperthyreoïdie) is, kunnen deze functies in chaos worden gegooid, wat leidt tot symptomen die opvallend lijken op PCOS. Hoewel vrouwen met PCOS meer kans hebben op overgewicht dan vrouwen zonder de aandoening, blijft de relatie tussen PCOS en gewicht onduidelijk. Omdat de symptomen van PCOS die van andere aandoeningen kunnen nabootsen, moeten artsen alle andere oorzaken methodisch uitsluiten voordat een diagnose kan worden gesteld. Er zijn aanwijzingen dat het effect van DPP4-remmers op het gewicht van vrouwen met PCOS gebaseerd is op toenemend groeihormoon, dat wordt verminderd bij patiënten met PCOS.

PCOS-symptomen worden veroorzaakt door een onbalans in hormonen, met name hoge niveaus van androgenen ('mannelijke' hormonen in het lichaam) zoals testosteron en DHT. Aangezien de meeste PCOS-vrouwen ovuleren na medische therapie, zijn chirurgie of in-vitrofertilisatie (IVF) over het algemeen gereserveerd voor PCOS-vrouwen die niet ovuleren met medicatie of andere vruchtbaarheidsproblemen hebben. Bewijs voor het verhoogde aantal depressiesymptomen werd gevonden voor PCOS-vrouwen in vergelijking met niet-BMI-overeenkomende controles. Hoewel veel vrouwen met PCOS moeite hebben om af te vallen en een grotere gevoeligheid voor gewichtstoename waarnemen, hebben interventies voor gewichtsbeheersing, zoals dieet- en gedragsveranderingsprogramma's, gevonden dat vrouwen met en zonder PCOS dezelfde hoeveelheid gewicht verliezen.

Simpel gezegd, PCOS is een hormonale aandoening die zowel onregelmatige menstruatie als ongewenste lichamelijke symptomen kan veroorzaken. PCOS is een syndroom, of een groep symptomen, dus slechts één teken of symptoom is niet voldoende voor een diagnose.

Leave Reply

Required fields are marked *