Wat zorgt ervoor dat pcos zich ontwikkelt?

De exacte oorzaak van PCOS is niet bekend. Androgenen worden soms mannelijke hormonen genoemd, hoewel alle vrouwen kleine hoeveelheden androgenen maken. De meeste symptomen van PCOS worden veroorzaakt door hogere dan normale niveaus van bepaalde hormonen, androgenen genaamd. De exacte oorzaak van PCOS is niet duidelijk.

Veel vrouwen met PCOS hebben insulineresistentie. Dit betekent dat het lichaam insuline niet goed kan gebruiken. Insulinespiegels hopen zich op in het lichaam en kunnen hogere androgeenspiegels veroorzaken. Obesitas kan ook het insulinegehalte verhogen en de pcos-symptomen verergeren.

De exacte oorzaak van PCOS is onbekend, maar komt vaak voor in gezinnen. Het is gerelateerd aan abnormale hormoonspiegels in het lichaam, waaronder hoge niveaus van insuline. Regelmatige activiteit en gezond eten zijn erg belangrijk bij het beheersen en verminderen van insulineresistentie en kunnen de symptomen van PCOS aanzienlijk verbeteren. Insulineresistentie kan ook leiden tot gewichtstoename, wat de PCOS-symptomen kan verergeren, omdat overtollig vet ervoor zorgt dat het lichaam nog meer insuline aanmaakt.

Anticonceptiepillen en andere medicijnen kunnen helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus en de behandeling van PCOS-symptomen zoals haargroei en acne. Een onbalans in het lichaam van de hormonen insuline en androgenen (hormonen van het mannelijke type, zoals testosteron) veroorzaakt de symptomen en tekenen van PCOS. Als u PCOS heeft en u overgewicht heeft, kan afvallen en een gezond, uitgebalanceerd dieet volgen sommige symptomen verbeteren. Men denkt dat verhoogde niveaus van insuline in het lichaam ervoor zorgen dat de eierstokken anders werken, die vervolgens overmatige niveaus van mannelijke hormonen (androgenen) produceren, die op hun beurt veel van de symptomen van PCOS veroorzaken.

Uw zorgverlener kan PCOS behandelen op basis van uw symptomen en als u plannen heeft om kinderen te krijgen. Dit kan het voor vrouwen met PCOS moeilijker maken om op natuurlijke wijze zwanger te worden, maar dit betekent niet dat alle vrouwen met PCOS onvruchtbaar zijn. Raadpleeg uw arts als uw lichaam menstruaties heeft overgeslagen of als u andere PCOS-symptomen heeft, zoals haargroei op uw gezicht of lichaam. Diabetes kan zich snel ontwikkelen waarbij 5-15% van de vrouwen met PCOS binnen drie jaar na een PCOS-diagnose overgaat van normale bloedsuikerspiegel naar het ontwikkelen van diabetes, ¹volgens onderzoekers van de Universiteit van Athene.

Nu u een idee heeft van de duizelingwekkende reeks symptomen die kunnen leiden tot een diagnose van PCOS, is het belangrijk om de vragen te begrijpen die uw arts zou kunnen stellen en de soorten tests die zij of hij zal willen doen om te proberen te bepalen wat verantwoordelijk is voor uw symptomen. Het is belangrijk om te weten dat vrouwen met PCOS hetzelfde aantal kinderen hebben (met of zonder hulp) als vrouwen zonder PCOS. Vrouwen met PCOS hebben 50% meer kans op een direct vrouwelijk familielid - moeder, tante, zus of dochter - met PCOS. Anticonceptiepillen en diabetesmedicijnen (die insulineresistentie bestrijden, een PCOS-symptoom) kunnen helpen de hormoononbalans op te lossen en de symptomen te verbeteren.

Er is ondersteuning beschikbaar om u te helpen veranderingen in levensstijl aan te brengen die uw algehele gezondheid ten goede komen, waaronder veel van de symptomen van PCOS.

References

Leave Reply

Required fields are marked *