Waar doet pcos pijn?

Bekkenpijn is een minder vaak voorkomend symptoom van PCOS. Maar PCOS kan cysten in de eierstokken produceren, die zelf pijn in het bekkengebied kunnen veroorzaken. Wanneer cysten in de eierstokken bekkenpijn veroorzaken, kan het aanvoelen als een doffe pijn of een scherpe schok in je onderbuik. Je kunt altijd de pijn voelen, of het kan komen en gaan.

Medicijnen kunnen de eierstokken helpen om normaal eieren vrij te geven. Deze medicijnen hebben ook bepaalde risico's. Ze kunnen de kans op een meerlinggeboorte (tweeling of meer) vergroten. En ze kunnen ovariële hyperstimulatie veroorzaken.

Dit is wanneer de eierstokken te veel hormonen afgeven. Het kan symptomen veroorzaken zoals een opgeblazen gevoel in de buik en bekkenpijn. PCOS is een hormoonaandoening en veroorzaakt geen pijn in het bekkengebied. Als u bekkenpijn ervaart en enkele van de genoemde symptomen heeft, heeft u mogelijk PCO en een andere aandoening die de pijn veroorzaakt (bijv.

PCOS hoeft gewoonlijk niet operatief behandeld te worden. De vroegste symptomen van PCOS worden meestal ervaren tijdens de puberteit, wanneer jonge vrouwen onregelmatige menstruatie, gewichtstoename, hoofdpijn en bekkenpijn opmerken met of zonder hun menstruatie. Bekkenpijn is een vaak gemeld symptoom van polycysteus ovariumsyndroom of PCOS. De aandoening, die een op de vijf vrouwen in het VK treft, 1 is een endocriene aandoening die wordt veroorzaakt door onregelmatigheden in hormoonspiegels.

Symptomen zijn onder meer onontwikkelde follikels, bekend als 'cysten', op de eierstokken die zich niet hebben ontwikkeld tot eieren, acne of vette huid, overtollig lichaamshaar (hirsutisme), onregelmatige of geen menstruatie, hogere dan normale niveaus van 'mannelijke' hormonen en onvruchtbaarheid. PCOS en endometriose zijn verschillende aandoeningen, maar beide zijn gekoppeld aan cysten in de eierstokken en onvruchtbaarheid. Endometriose is een aandoening waarbij het slijmvlies van uw baarmoeder (endometrium) groeit op andere plaatsen zoals uw eierstokken, vagina of eileiders. Het veroorzaakt meestal bekkenpijn of ernstige menstruatiekrampen.

Vrouwen met PCOS hebben onregelmatige menstruatie, onvoorspelbare ovulatie en andere fysieke bijwerkingen als gevolg van overmatige mannelijke hormonen. Het verrassende is dat zelfs na het stoppen van de pillen me nooit symptomen zijn overkomen die regelmatig zijn voor vrouwen met PCOS. Een manier om deze pijn te onderscheiden van pijn veroorzaakt door PCOS is de afwezigheid van andere PCOS-symptomen, zoals hirsutisme, acne en onregelmatige menstruatie. Desalniettemin zijn er veel redenen waarom u nog steeds pijn kunt ervaren naast uw andere PCOS-symptomen, en hoewel sommigen beweren dat bekkenpijn geen verband houdt met PCOS, kan en mag anekdotisch bewijs van vrouwen die pijn ervaren naast hun symptomen niet worden genegeerd.

Veel vrouwen vinden, en sommige onderzoeken tonen aan, dat een PCOS-dieet de symptomen verlicht en voorkomt dat de aandoening verslechtert. Of dit nu het geval is of niet, het lijkt erop dat een drijvende kracht achter de meeste pcos-symptomen de aanwezigheid is van hoge niveaus van mannelijke hormonen (androgenen), die voorkomen dat de eierstokken hormonen produceren en normaal ovuleren. Leefstijlfactoren zoals voeding (lage GI-glykemische index, verminderde koolhydraten) en lichaamsbeweging hebben een aanzienlijke impact op PCOS en dit is de sleutel tot het beheersen van symptomen. Hoewel het mogelijk is om vleesbomen en PCOS te hebben, hebben vrouwen met PCOS over het algemeen minder kans op vleesbomen dan vrouwen zonder PCOS.

Het is mogelijk om veel kleine cysten zoals deze op uw eierstokken te hebben en geen PCOS te hebben - ze kunnen optreden als u om een andere reden niet ovuleert, en komen vaak zonder symptomen voor. De oplossing voor deze paradox is dat zowel PCOS als menstruatiepijn vaak voorkomen, dus het is gemakkelijk om zowel een PCOS-diagnose als menstruatiepijn te hebben (inclusief pijn als gevolg van endometriose). Uw zorgverlener kan PCOS behandelen op basis van uw symptomen en als u plannen heeft om kinderen te krijgen. Pijn is absoluut een symptoom van cysten in de eierstokken, die een apart probleem zijn van de hormonale aandoening PCOS.

Een aantal andere aandoeningen die vergelijkbare symptomen van onregelmatige menstruatie of geen menstruatie kunnen veroorzaken, moeten door uw arts worden gecontroleerd en uitgesloten voordat een juiste diagnose van PCOS kan worden bevestigd. U hebt mogelijk een grotere kans om PCOS te krijgen als u overgewicht heeft of obesitas heeft, of als andere mensen in uw familie PCOS hebben. .

Leave Reply

Required fields are marked *